czwartek, 12 listopada 2015

                      Przepis na domowe ciasto ,,Prosto z Kanady”
Składniki :
- syrop klonowy
-  cztery jajka
- masło

- cukier
- soda oczyszczona
~ cynamon
- imbir
- gałka muszkatołowa
-  mąka (szklanka)
- maliny (50 sztuk)
- jagody (50 sztuk)
- agrest (20 sztuk)
- cukier puder
-olejek migdałowy
- mleko
- karmel
- miskę ( najlepiej bambusową )
- słoik
Przygotowanie :
Jajka wbij do miski i ubijaj dodając po garści mąki co ok. 30 sekund. Wymieszaj dokładnie jajka z mąką i dolej jedną szklankę mleka. Następnie wsyp łyżeczkę cukru, gałki muszkatołowej, olejku migdałowego, startego imbiru, cynamonu, sody i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj masło i zagnieć ciasto, które powinno być dość miękkie. Wsadź do piekarnika nagrzanego do 120 stopni celcjusza. Piec 40 minut. Owoce (najlepiej dzień wcześniej) zamarynować w syropie klonowym i polać ciasto gdy już wystygnie. Dla smaku polać roztopionym karmelem i posypać cukrem pudrem. Gotowe !Znalezione obrazy dla zapytania ciasta

1 komentarz: