czwartek, 12 listopada 2015

Maryla Cuthbert blog kulinarny

Przepis na kluski śląskie domowej roboty

Składniki:
- 1 paczka mąki
- 3 jajka
- 1 kostka masła
- 200 ml wody
Przedmioty:
- wałek
- duża drewniana taca
- nóż
- garnek
Mogą się też przydać ludzkie ręce najlepiej obie.

Przygotowanie:
Mąkę jajka i masło spróbuj gnieść i miętolić przez 7 minut. Następnie na tacy wałkiem przejedź na cieście. Potem nożem odetnij kawałek ciasta i ułóż w kształt kluski. Po tym wszystkim wlać wodę do garnczka i czekać aż się zagotuje. Wrzucić kluski do wody i gotować przez 15 minut.

SMACZNEGO!
Tymoteusz Ostrożański

1 komentarz:

  1. Maryla to bardzo wykształcona i światowa kobieta, słyszała nawet o Śląsku :) przecinek przy wyliczeniach! 5-

    OdpowiedzUsuń