Składniki:
- 1 litr mleka
- 4 jajka
- 4 szklanki mąki
- 4 łyżki proszku do pieczenia
- trochę masła (na patelnię)
- szczypta soli
- owoce
- czekolada/nutella
Sposób przygotowania:
1. Wlać mokre składniki do miski i wymieszać.
2. Dodać suche składniki do miski i ponownie wymieszać do uzyskania płynnej masy.
3. Przygotować patelnię i ją nagrzać.
4. Rozsmarować masło na patelni.
5. Chochelką wlać na patelnię masę (nie całą) i odczekać 2 minuty .
6. Przewrócić na drugą stronę naleśniki i ponownie czekać 2 minuty.
7. Powtarzać to do momentu skończenia się masy.
8. Na koniec posmarować czekoladą i zjeść z owocami.
Smacznego!!!
Ania i Ola
Doskonały przepis, aż musiałam sprawdzić, czy nie pochodzi z prawdziwej książki kucharskiej!
OdpowiedzUsuń5+