Maryla Cuthbert blog kulinarny
Przepis na kluski śląskie domowej roboty
Składniki:
- 1 paczka mąki
- 3 jajka
- 1 kostka masła
- 200 ml wody
Przedmioty:
- wałek
- duża drewniana taca
- nóż
- garnek
Mogą się też przydać ludzkie ręce najlepiej obie.
Przygotowanie:
Mąkę jajka i masło spróbuj gnieść i miętolić przez 7 minut. Następnie na tacy wałkiem przejedź na cieście. Potem nożem odetnij kawałek ciasta i ułóż w kształt kluski. Po tym wszystkim wlać wodę do garnczka i czekać aż się zagotuje. Wrzucić kluski do wody i gotować przez 15 minut.
SMACZNEGO!
Tymoteusz Ostrożański
Maryla to bardzo wykształcona i światowa kobieta, słyszała nawet o Śląsku :) przecinek przy wyliczeniach! 5-
OdpowiedzUsuń